Eerste Heilige Communie

Data communieviering

Communiekerk1
CLUSTER WEST
(Willemstad, Fijnaart, Noordhoek en Klundert)
24 april 2016 om 10.30 uur in Fijnaart
Communiekerk2

CLUSTER MIDDEN
(Zevenbergen)
22 mei 2016
om 11.00 uur

Communiekerk3

CLUSTER OOST
(Langeweg, Moerdijk, Zevenbergschen Hoek en Lage Zwaluwe):
29  mei 2016 om 10.30 uur in Zevenbergschen Hoek

Ons kind is niet gedoopt

Soms zijn ouders/verzorgers wel geïnteresseerd in de Eerste Heilige Communie, maar is hun kind niet gedoopt. Soms is hier destijds voor gekozen om in de keuze hiervoor het kind te betrekken.
De werkgroep en de pastorale beroepskracht overleggen met u, hoe we een doopviering in de voorbereidingstijd een plaats kunnen geven.

Communiedeling

Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met het secretariaat van de Immanuelparochie,
tel. 0168-323218, e-mail: coordinator@immanuel-parochie.eu

Na het Doopsel is de Eerste Heilige Communie de volgende grote stap in het geloofsleven van een kind. Het is een heel bijzonder moment: voor het eerst mag een kind dan deelnemen aan de communie en het Lichaam van Christus ontvangen. Dit wordt in het algemeen zeer feestelijk gevierd in de parochie.
De eerste Communie is één van de drie stappen in de inwijding in het christelijk geloof.
De eerste stap is het Doopsel, de tweede stap de Eerste Heilige Communie en de derde stap is het Heilig Vormsel.

Communie1

Wilt u uw kind de Eerste Heilige Communie laten doen?

Jaarlijks is er gelegenheid tot het doen van de Eerste Communie.
We starten met een informatie bijeenkomst voor de ouders. Op deze avond zullen wij u uitleg geven over wat Eerste Communie doen inhoudt en hoe wij vanuit de parochie, in voortdurende samenwerking met u, u en uw kind willen begeleiden op weg naar de grote gebeurtenis.

Het aanmeldingsformulier ontvangt u via de school van uw kind. Mocht dit door omstandigheden niet gebeuren, kunt u zich voor nadere informatie wenden tot het secretariaat van de parochie,
tel. 0168-323218, e-mail: coordinator@immanuel-parochie.eu