Pinksterestafette

Pinkstervuur bereikt de Immanuelparochie op 4 juli

Het Pinkstervuur van de bisschoppelijke Pinksterestafette bereikte op zaterdag 4 juli jl. de Immanuelparochie. Wij kregen het vuur aangereikt van de parochianen uit de H. Mariaparochie in Etten Leur, vergezeld van hun geloofsbrief. In de familieviering van 19.00 uur in de kerk van het H. Hart van Jezus in Langeweg, werd de geloofsbrief aan ons voorgelezen.

In deze viering werd ook de vuurkorf van de Immanuelparochie ontstoken met het Pinkstervuur dat twee “lopers” uit Etten Leur hadden meegebracht. Daarna namen alle aanwezigen het vuur in de vorm van een waxinelichtje mee naar huis.

Diezelfde avond bracht een delegatie van de Immanuelparochie het Pinkstervuur naar de Bernardusparochie in Oudenbosch.

In het weblog van het bisdom Breda over de Pinksterestafette, kunt u de route ook volgen via een interactive bisdomkaart en daar kunt u ook alle andere geloofsbrieven lezen,  https://www.bisdomvanbreda.nl/weblog-pinksterestafette