Eens kun jij ook een bijzondere ridder zijn!

Herfstvakantie 2020 in het kader van Franciscus

‘Eens zal ik ook ridder zijn!’, verkondigde Franciscus aan iedereen op het plein. ‘Ik zal eer behalen op het slagveld en strijden voor stad en land’. En Franciscus deed alsof hij een zwaardgevecht hield. O, Franciscus, wat heb je nu weer verzonnen?, lachten de mensen. Opeens dacht Franciscus aan zijn werk bij zijn vader in de winkel. En weg stoof hij, over de keitjes, door de smalle steegjes, totdat hij – buiten adem – de winkel binnenviel. Franciscus, riep zijn vader, ik verbied je nog langer met die jongens rond te hangen. Je bent een koopmanszoon. Jouw taak is hier, bij je werk. Nu! 

 

Uitnodiging 

We kondigen het op tijd aan: we nodigen kinderen uit om in de HERFSTVAKANTIE samen aan de slag te gaan rondom de held Franciscus van Assisi. 

Franciscus had een grote droom. Hij wilde ridder worden. Zijn stad zou beter en sterker zijn dan alle omliggende plaatsen. En zijn geloof was het beste wat er was. Iedereen moest maar christen worden. Daarvoor wilde hij vechten! 

Maar het liep uiteindelijk allemaal heel anders. Nadat Franciscus als ridder een tijd in de gevangenis had gezeten en hij ook nog ernstig ziek was geweest – en daarna een melaatse had ontmoet – wilde hij niet een ridder zijn met een harnas maar een ridder die mensen zou gaan redden en ook de natuur met alle dieren en planten. 

 

Gevarieerd programma 

De Immanuelparochie biedt kinderen van de basisschool komende herfstvakantie een gevarieerd programma aan van enkele dagdelen. Plaats van samenkomst is de ‘Zevensprong’ in Zevenbergschen Hoek. Daar gaan we eerst kennis maken met Franciscus. Vervolgens gaan we samen aan de slag. 

Wat kunnen wij doen voor ons milieu? En welke mensen kunnen wij helpen? Misschien kunnen we ook zelf wel een prachtig lied maken over onze dromen, of een stukje toneel opzetten…? Elk kind zal iets vinden dat helemaal bij hem of haar past! Gooi in ieder geval kleren die vies mogen worden nog even niet weg. 

 

Meer informatie 

Binnenkort kun je meer over lezen over het programma en over de dagdelen waarop we samen komen. Ouders die zin hebben om mee te doen in de voorbereiding kunnen zich nu al aanmelden bij:

Anja Langerwerg: anjalangerwerf@hotmail.com of

Peter Derks: phf.derks@home.nl