Filmavonden – Nieuw!

De Pelgrim organiseert dit voorjaar twee filmavonden. De twee verschillende films worden op twee verschillende locaties getoond. In beide films is het thema ‘racisme’.

Green Book (2018)
Wanneer zwarte pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zui­den van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip, een Ita­li­aans-Ameri­kaanse uitsmijter. Samen reizen ze door ver­schil­lende ‘witte’ staten aan de hand van een speciale reisgids die hen in­for­meert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis wor­den zij gecon­fron­teerd met hun tegen­ge­stelde per­soon­lijk­he­den, gevaar en racisme maar ook met on­ver­wachte men­se­lijk­he­den en een volle dosis humor.

Datum: don­der­dag, 9 maart
Tijdstip: 20.00-22.15 uur
Locatie: Theater De Schuur, Kerk­straat 23, Zeven­bergen
Kost­prijs: € 7,50 en € 6,00 voor Cine-7 pash­ou­ders
Aanmel­den: vooraf via depelgrim@bernardus­paro­chie.nl
of op de dag zelf aan de kassa

Hidden Figures (2016)
Waar­ge­beurd verhaal over drie NASA-wis­kun­digen die de VS aan een koppositie hielpen in de Space Race. Alsof hun opgave nog niet moei­lijk genoeg was, moesten de drie daarbij ook nog tegen een dubbel vooroor­deel opboksen: behalve vrouwen in een mannenbol­werk waren ze AfroAmerikanen in een tijd dat rassensegregatie in de VS legaal was.

Datum: woens­dag, 15 maart
Tijdstip: 20.15-22.30 uur
Locatie: Markland College, Pagne­vaart 7 te Ouden­bosch
Kost­prijs: € 7,00 en € 6,00 voor Fanfare pash­ou­ders en wie zich vooraf bij ons aanmeldt. Aanmel­den: vooraf via depelgrim@bernardus­paro­chie.nl
of op de dag zelf aan de kassa.