Ga met ons mee naar Kevelaer!

In 2023 trekt vanuit Bergen op Zoom en omstreken ( o.a. de provincie Zeeland ) voor de 274e keer de bedevaart naar het bedevaartsoord Kevelaer, waar Onze Lieve Vrouw, Troosteres der Bedroefden, wordt vereerd. Het thema van de bedevaart van het jaar 2023 is: “Wees gerust – Ik ben het” (Mt. 14:27)

De Duitse stad Kevelaer, zes kilometer over de Nederlandse grens, is een geliefd bedevaartsoord. Jaarlijks brengen vele Nederlanders een bezoek aan dit Maria-oord. Midden in het sfeervolle centrum van Kevelaer ligt de Kapellenplatz. Rond en op dit met bomen omzoomde plein liggen alle, prachtig gerestaureerde heiligdommen. Het belangrijkste heiligdom is de Genadekapel, hierin wordt een afbeelding van de Maagd Maria vereerd. Deze eenvoudige afbeelding wordt de “Consolatrix Afflictorum”, ofwel de “Troosteres der Bedroefden” genoemd.

De pelgrimstocht, georganiseerd door de Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Kevelaer uit Bergen op Zoom en omstreken, zal dit jaar gehouden worden op maandag 21 augustus en dinsdag 22 augustus. Deze tweedaagse pelgrimstocht wordt per bus gemaakt. Het programma van de bedevaart bestaat o.a. uit twee eucharistievieringen, een bezinningsdienst ter ere van Maria, Koningin van de Vrede in de St. Antoniuskerk, een lichtprocessie, de kruisweg en een afscheidslof.
De pastorale begeleiding ligt in handen van pastoor Maickel Prasing en projectmedewerker Bas Van Haeren. De vieringen tijdens deze bedevaart worden muzikaal ondersteund door een dirigent en organist uit Bergen op Zoom en omstreken, die zich hiervoor al jaren met verve inzetten. Door deel te nemen aan de bedevaart naar Kevelaer, komt men tot bezinning en innerlijke rust. De inspirerende omgeving geeft steun en kracht.

Van harte nodigen wij u uit om met ons mee te gaan naar Kevelaer!

Info en aanmelden (mogelijk tot 1 augustus): G. Akkermans, tel.: 0164 243066, e-mail: g.j.akkermans@kpnmail.nl