Mededeling over de vieringen vanaf Kerstmis

Nadat afgelopen maandag door de regering een lockdown is ingesteld tot 19 januari volgend jaar en nadat de bisschoppen hun advies hadden gegeven is er overleg geweest over de voortgang van de vieringen in onze kerken. Pastoraal team, parochiebesturen en parochiekerncommissies waren zonder meer van mening dat we de lockdown moeten respecteren en de vieringen tijdens de Kerstdagen niet moeten laten doorgaan. Ook wat betreft de andere vieringen in deze periode was in het algemeen de reactie dat het beter is die niet te laten doorgaan. De uitkomst van het overleg is dan ook het besluit dat in ieder geval tot en met het weekeinde van 2 en 3 januari alle vieringen vervallen. Over het doorgaan van de vieringen na dit weekeinde wordt op een later tijdstip een beslissing genomen. Alleen de vieringen in de kerken waarin een livestream wordt verzorgd, dat wil zeggen in Fijnaart en in Oudenbosch, gaan door, maar vanzelfsprekend zonder kerkgangers. We nodigen u van harte uit om deze vieringen via de livestream te volgen via www.kerkdienstgemist.nl of wat de vieringen in Fijnaart betreft ook via de knop KERK TV.

We zijn ons er van bewust, dat dit voor velen opnieuw een teleurstelling is, maar vertrouwen op uw begrip. Met ons besluit willen we een signaal aan de samenleving geven dat we ons verantwoordelijk opstellen en geen uitzonderingspositie willen innemen. Daarmee laten we ook zien dat we solidair willen zijn met zovelen die op welke wijze ook de gevolgen van de crisis ondervinden. Als de kerk van betekenis wil zijn in deze tijd, laat het dan zijn dat wij op deze manier er aan meewerken dat het virus zich niet verder verspreidt. Op deze 4e Advent, in het zicht van het geboortefeest van onze Heer, dat we dit jaar hoe dan ook anders zullen beleven. wensen we u en allen die u dierbaar zijn Gezegende Kerstdagen en een goed en vooral gezond begin van het nieuwe jaar.