Is de 3e online Alpha cursus iets voor jou?

Heb je vragen over de zin van je leven, over je geloof, of over wie Jezus voor jou is ? Wil je ook luisteren naar hoe andere mensen geloven, bidden en God zoeken? Wil je leren je geloof ook vanuit je hart te gaan ervaren? Vind je het moeilijk om over je geloof te praten met anderen, of met je (klein-)kinderen?
Wil je de cursus vanuit je huis kunnen volgen?
Dan is de online Alpha cursus echt iets voor jou!

 Je hebt dan wel een computer, laptop of tablet nodig met camera en een Internet verbinding; een korte handleiding is beschikbaar.

 Dit najaar organiseert het Bisdom Breda voor de parochies de derde online Alpha cursus. De Bernardus en Immanuel parochie werken daarbij samen. De deelnemers uit beide parochies volgen online inleidingen en gaan daarna met elkaar online in gesprek. Ze worden daarbij begeleid door het Alpha team van beide parochies.

In de evaluatie van de 2e online cursus gaven de deelnemers uit beide parochies het rapport cijfer 8 voor het belangrijkste onderdeel: de groepsgesprekken. Enkele reacties van de deelnemers: “Tijdens het groepsgesprek heerste een veilige en vertrouw volle sfeer waarin je je kan uiten als lid van de groep. Het waren waardevolle bijeenkomsten en ik heb me gehoord en verbonden gevoeld. Ik ben dichter bij God gekomen.”

De cursus bestaat uit zo’n 10 online sessies en vindt op donderdagavond plaats van 20.00 – 21.30 uur. Op 23 september 2021 is de Introductie sessie. We beginnen op 30 september; op 2 december is de afsluitende bijeenkomst.