Op weg naar synodale/luisterende kerk

Hoe kunnen we als parochianen daaraan bijdragen?
We praten hierover op donderdagavond 23 maart 2023, van 20-00 tot 21.30 uur in de Cuyperszaal in Oudenbosch

Inleiding
Paus Franciscus droomt van een Missionaire omvorming de kerk. Waarin we meer samen naar de goede weg zoeken, in dialoog, luisterend naar de H. Geest én naar elkaar. En zó op weg gaan naar een Synodale/ Luisterende kerk. Tijdens de 1e bijeenkomst op 2 maart jl. heeft Jos Moons SJ daarover een inleiding gegeven.

Tijdens de 2e bijeenkomst, op donderdagavond 23 maart, gaan we als parochianen zélf aan de slag met de vraag : ‘Hoe kunnen wij als parochianen bijdragen aan de Synodale / Luisterende kerk: welke houdingen, zoals een spirituele openheid, zijn daarvoor nodig?’

We beginnen met een korte inleiding over de bevindingen uit de 1e bijeen-komst*). Daarna gaan we in geloofsgesprekken in op die vraag door naar elkaar te luisteren.

Datum en locatie
De 2e  bijeenkomst is op donderdagavond 23 maart 2023, van 20.00 – 21.30 uur in de Crypte van de Basiliek van Oudenbosch, in de Cuyperszaal, ingang De Pelgrim 2, aan de kant van het St Annaplein.

Organisatie en aanmelden
De bijeenkomst wordt georganiseerd voor en door de parochianen van de H. Bernardus van Clairvaux parochie in samenwerking met de Immanuel parochie. U kunt zich aanmelden via: pastoraalassistent@outlook.com

*) Voor een verslag zie:
Voor een ver­slag zie:
www.bisdom­vanbreda.nl/in-gesprek-over-synodali­teit-wat-kunnen-wij-zelf-doen/
www.youtube.com/watch?v=EhexY5Dcrgg