Ouderenmiddag- mini bedevaart

Op 11 augustus 2022 vanuit Fijnaart

Kent u de Kapelberg in Roosendaal? Ingeklemd tussen industrieterrein Borchwerf I en Borchwerf II is het een kleine, groene oase van rust, stilte en gebed. Misschien bent u er in uw jongere jaren met de fiets of zelfs lopend naartoe geweest.  Kortgeleden werd het 125-jarig bestaan van deze veldkapel gevierd, waarbij pastoor Prasing de hoofdcelebrant mocht zijn. Een mooie aanleiding om er samen met de oudere parochianen van cluster West naartoe te trekken, hetzij met de fiets, hetzij met de auto.

Wie wil fietsen, vertrekt om 13.00u met de andere sportievelingen vanaf de Jacobuskerk te Fijnaart. Wie liever reist per auto, kan met iemand meerijden. Wie slecht ter been is, wordt thuis opgehaald. Als u zelf wilt rijden, zou het fijn zijn als anderen met u kunnen meerijden. De auto’s vertrekken rond 13.30u, zodat ze ongeveer tegelijk met de fietsers arriveren bij de Kapelberg. Om ca. 14.00u verzorgt pastor Petra een eenvoudige Mariaviering in de kapel.

Na het lessen van onze dorst rijden we naar Oud Gastel, naar de Laurentiuskerk. Ooit was het de thuishaven van paters cisterciënzers. Het kerkinterieur is een echte parel, met tal van prachtige schilderingen. Daarom hebben we gevraagd om een rondleiding om 15.00u. Hierna gaan we samen gezellig wat drinken in café-restaurant Onder de Toren. Tussen 17.00 en 17.30u hopen we weer thuis te zijn.

Als u graag een kaarsje wilt branden in de kapel is het handig wat kleingeld bij zich te hebben. De consumpties in Onder de Toren zijn voor eigen rekening. Dus, ook dat vraagt erom uw portemonnee mee te nemen.

Bent u geïnteresseerd? Meldt u dan aan vóór 1 augustus bij mevr. Adrie Kannekens van de werkgroep pastoraat: telefoon 0168 462 042 of via e-mail akannekens@ziggo.nl. U kunt ook het aanmeldformulier ingevuld afgeven aan het secretariaat van de Jacobuskerk te Fijnaart.