Palmpaasstokken maken

Zondag 2 april vieren we Palmpasen. Om 11.00 uur is er een familieviering in de kerk van Zevenbergschen Hoek die hierover gaat. Zoals wij al vaker hebben gedaan, maken wij voor deze viering Palmpaasstokken. Als je een stok wilt maken moet je dit vóór 19 maart doorgeven. Als je de stok thuis wilt versieren kun je op vrijdag 24 maart van 14.30 tot 15.30 uur de stokken en crêpepapier ophalen op basisschool De Hoeksteen in Zevenbergschen Hoek bij juf Jeanne (lokaal groep 8, unit 3) of op woensdag 29 maart van 15.00 tot 16.00 uur in het Bartholomeüshuis naast de kerk te Zevenbergen (Markt 19A).

Wil je hulp bij het versieren, kom dan (met een van je ouders) op woensdag 29 maart tussen 15.00 en 16.00 uur naar het parochiehuis. De stok, crêpepapier en een kaartje voor een paaswens krijg je van de parochie. Spulletjes en lekkers om te versieren moet je zelf van thuis meebrengen. Na afloop neem je de stok mee naar huis om deze op zondag mee terug te brengen.

Als je je stok thuis versiert met het crêpepapier is het de bedoeling dat je er daarna zelf nog bijv. paaseitjes, theezakjes, fruit, koekjes of snoepjes aanhangt. Wil je ook een paaswens schrijven op het bijgeleverde kaartje met hierop je voor- en achternaam?
LET OP: MAAK DE STOK NIET TE ZWAAR!  

Breng je versierde stok zondag 2 april mee naar de kerk. Daar krijg je nog een broodhaantje met een palmtakje en eventueel een adres voor aan je stok. Dit kan van 10.15 tot 10.45 uur. Om 11.00 uur start de Palmpaasviering.

Hoe meer kinderen er mee doen, hoe meer mensen worden verrast. Want je maakt de stok niet voor jezelf maar voor iemand anders, bijv. voor je opa of oma of iemand uit de parochie die ziek of eenzaam is. Ken je zelf iemand aan wie je de stok wilt geven, vermeld dit dan bij de opgave, anders zorgen wij voor een adres. De stokken worden tijdens de viering gezegend om na de viering weggebracht te worden.

Wil je een paasstok maken, geef je op bij: Jeanne Akkermans, jeanneakkermans@ziggo.nl 

Naam kind ………………………………………………….

  • Ik wil de paasstok maken voor :………………………………………………
  • Ik wil graag een adres vanuit de parochie om mijn paasstok naar toe te brengen ja/nee*
  • Ik kom de stok halen op 24 maart/29 maart*
  • Ik kom op woensdag 29 maart in het Bartholomeushuis knutselen ja/nee*