Vuur in coronatijd

In de kathedraal van het Bisdom Breda is op Pinksteren, zondag 31 mei 2020, een Pinksterestafette van start gegaan. Elf weken lang, tot 15 augustus, zullen de dertig parochies van het Bisdom Breda het Pinkstervuur aan elkaar doorgeven, vergezeld van een geloofsbrief. De parochianen schrijven elkaar in deze geloofsbrieven over hun eigen persoonlijke geloof en willen daarmee hun mede gelovigen in andere parochies sterken in hun geloof. Deze brieven worden door het bisdom Breda op de website geplaatst.

De Immanuelparochie krijgt het Pinkstervuur op zaterdagavond 4 juli a.s. aangereikt vanuit de H. Mariaparochie in Etten Leur.

Op deze zaterdagavond is er om 19.00 uur een Openluchtviering bij St. Emmaus in Langeweg, Kloosterlaan 6. In deze familieviering wordt de vuurkorf ontstoken met het Pinkstervuur dat twee “lopers”/fietsers uit Etten Leur hebben meegebracht en wordt de geloofsbrief van de parochianen van de H. Mariaparochie uit Etten Leur overhandigd en voorgelezen.

Vervolgens gaan het vuur en de geloofsbrief van de Immanuelparochie diezelfde avond door naar de H. Bernardusparochie in Oudenbosch.

Aan de rand van Oudenbosch verzamelen de fietsers en de autorijders zich op een pleintje of groter erf (de specifieke verzamelplek wordt nader bekend gemaakt in de viering van 4 juli).

Vanaf deze plek lopen de aanwezigen samen naar de Basiliek van Oudenbosch. Rond 21.30 uur zullen zij daar aankomen en is er een kort ritueel op het Basiliekplein met een overweging en muziek. Met het Pinkstervuur uit Langeweg wordt de vuurkorf van de Bernardusparochie ontstoken en wordt de geloofsbrief van de Immanuelparochie aan de parochianen van de H. Bernardusparochie overhandigd. Tijdens de eucharistieviering van zondag 5 juli zal de geloofsbrief in de basiliek van Oudenbosch tijdens de viering van 11.00 u worden voorgelezen.

U bent van harte uitgenodigd om bij deze bijeenkomsten aanwezig te zijn.