Wereld JongerenDagen

Van 24 juli tot 9 augustus 2023 worden in Portugal de wereld JongerenDagen gehouden. Het thema is ‘Alegria’. Dat is het Portugese woord voor ‘Vreugde’. 

Iedere drie jaar komen honderdduizenden jongeren, soms miljoenen, van over de hele wereld samen om het katholieke geloof (verder) te ontdekken en te vieren. De doelgroep is jongeren tussen 16 en 30 jaar. Tijdens deze dagen ervaar je dat je niet de enige bent die gelooft en naar de kerk gaat. Je gaat in gesprek met leeftijdsgenoten. Bovendien is er een festival waar je jongeren uit alle landen ontmoet. 

Thema 
Paus Franciscus heeft voor deze WJD als thema gekozen voor ‘Maria stond op en ging met spoed’ (Lucas2, 39). Maria gaat op weg om het goede nieuws te delen dat zij de moeder van Jezus zal worden. Het is een energiek thema dat past bij het enthousiasme dat je zelf zult ervaren op de WJD. 

 Het programma 
Het vertrek is gepland op 24 juli. Dan vertrekt een aantal bussen naar Parijs waar vrije tijd is en de gelegenheid is de H. Mis bij te wonen. Daarna vertrekt de nachtbus naar Lourdes. Hier komen op 25 juli vele duizenden uit andere landen bijeen. Op woensdag 26 juli wordt een deel van de Camino gelopen, dat is de pelgrimsroute naar Santiago. Onderweg is er gelegenheid om met verder met elkaar kennis te maken en te spreken over geloof. 
Met tussenstops in Guarda en Fatima wordt de weg vervolgd naar Lissabon waar de eigenlijke WJD plaats vinden 1 t/m 6 augustus.  
Op maandag 7 augustus start de terugreis met een overnachting in Burgos en in Bordeaux. Daar is ook ruimte voor een eigen invulling van enkele uren. Op woensdag 9 augustus om 09.00 uur is iedereen weer terug in Nederland. 

Meer informatie of aanmelden 
In de flyer staat het complete programma. Ook de procedure voor aanmelding staat hier vermeld.  

Voor het bisdom Breda kun je contact opnemen via www.jongbisdombreda.nl/wjd. Je kunt ook mailen met fredihagedoorn@lievevrouweparochie.nl