WJD-kruis in bisdom Breda

Het ‘WJD-kruis’ trekt van 14 oktober tot 6 november door heel Nederland. Op zaterdag 22 oktober is het in het Bisdom Breda: in Bergen op Zoom & Breda stad. Alle tieners en jongeren zijn van harte welkom om op beide of een van deze plaatsen het WJD-kruis te ontvangen en zo samen met anderen op te trekken in geloof.

Het WJD-kruis gaat op tournee door ons land, ter voorbereiding op de Wereldjongerendagen (WJD) die begin augustus 2023 in Lissabon, Portugal, plaatsvinden. Vanuit ons bisdom kan je mee op reis naar de WJD. De WJD zijn een festival van geloof, rond paus Franciscus. Er is catechese, muziek, een kruisweg en een slotmis met honderdduizenden jongeren. Het is één groot feest, waar je jongeren van over de hele wereld ontmoet. 
Vlak voor de eerste editie van de Wereldjongerendagen (WJD) in 1983 gaf paus Johannes Paulus II een houten kruis aan de jongeren om gezamenlijk in geloof op te trekken naar de WJD. Het Nederlandse WJD-kruis start bij het originele WJD-kruis in Rome en wordt vandaar uitgezonden naar Nederland door de internationale WJD-organisatie. 

Bergen op Zoom
Op zaterdag 22 oktober rond 10 uur ’s morgens komt het kruis uit Hilversum aan in de St. Gertrudiskerk, Grote markt 10 in Bergen op Zoom. Vanaf 9.30 ben je welkom. Tijdens deze ochtend is er een inhoudelijk programma met vorming, deelgroepjes en een mooie viering. Dan wordt het kruis ‘uitgezwaaid’ als het naar Breda vertrekt en sluiten we af met een gezellige lunch.

Breda
Rond 14.00 uur komt het WJD-kruis aan in de Parochie van de heilige Familie, aan de Ginnekenweg 331 in Breda. Na de ontvangst wordt het naar de kathedraal in het centrum van Breda gedragen door de jongeren. Vanaf 18.00 uur start een youth evening in de Michaelkerk aan de Hooghout 67. Deze avond is in het Nederlands en Engels: we vieren samen de Eucharistie met het kruis in ons midden, er is een gezellig diner, uitwisseling met Monseigneur Liesen, de bisschop van Breda en sluiten we af met een avond van gebed en muziek. 

Ben jij ook van de partij?
Meer informatie en aanmelden kan via: http://www.jongbisdombreda.nl/wjdkruis