Jacobuskoor Fijnaart

Nieuwe plaats in de kerk

In liturgische kleur

OPROEP

Het Jacobuskoor Fijnaart  brengt het volgende onder uw aandacht.

Het  dat al ruim 65 jaar de diensten in de kerk van de H.Jacobus de Meerdere te Fijnaart en vele andere kerken en instellingen verzorgt verwacht de komende jaren een groot probleem.
Momenteel  bestaat het koor uit een dertigtal leden. Vergeleken met andere koren is dit aantal  uiteraard niet om te klagen en afgaand op de reacties is de zang prachtig.

Helaas moeten we constateren dat bij een aantal leden de leeftijd en de daarbij behorende gebreken een rol gaan spelen.
Wij maken ons dan ook grote zorgen voor de toekomst van het Jacobuskoor. En de grote vraag is:

Hoe kan het koor blijven bestaan???

Wij zijn dus naarstig op zoek naar dames en heren die graag willen zingen en de vergrijzing van ons koor kunnen tegengaan.
Met andere woorden: Wie wil ons helpen het Jacobuskoor nieuwe energie te geven en de toekomst van ons koor te waarborgen?

Graag verwelkomen wij u op onze repetitie. Wij repeteren wekelijks op maandagavond van 19.15 uur tot 21.15 uur in de kerk van de H. Jacobus de Meerdere in Fijnaart.
Onze vaste uitvoeringen in deze kerk zijn de tweede en vierde zondag van iedere maand om 9.30 uur. In de maanden juli en augustus hebben we een zomerstop.

Wij willen u vragen om serieus na te denken of zingen in het Jacobuskoor iets voor u is!
U bent van harte welkom!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze dirigent Jack Vermeulen.
Tel.nr. 0168 – 462086.

Jacobuskoor Fijnaart is een gemengd koor van 29 leden,
11 sopranen 7 alten 5 bassen en 6 tenoren.
Het koor beschikt over twee pianisten en een dirigent, Jack Vermeulen uit Fijnaart.
We zingen vast de tweede en vierde zondag van iedere maand, met uitzondering van de zomervakantie.
Ons koor repeteert iedere maandag van 19.15 tot 21.15 uur in de RK Kerk van Fijnaart.
Iedereen is welkom om daar eens een kijkje te komen nemen, en misschien aan te sluiten bij ons koor.

Ook zingt het Jacobuskoor regelmatig alleen met de heren van het koor. Dan sluiten er zich heren aan die normaal niet in het Jacobuskoor zingen maar echt te gast zijn. 16 heren zingen dan vol overtuiging twee drie en vierstemmige liederen.

Repetoire

Koor heeft een breed repertoire en is een koor wat afwijkt van een traditioneel kerkkoor. Dit is ook de kracht van ons koor.
Het Jacobuskoor zingt veel meerstemmige Latijnse missen, prachtige motetten, Engelse Duitse Franse en wereldse liederen. Geestelijk en ook niet geestelijke muziek.
Ook zingt het koor regelmatig met een combo, slagwerk noem maar op. We staan open voor alle uitdagingen.

Theater van LIEFDE

Zo hebben we enkele jaren geleden een dienst gemaakt en uitgevoerd met als thema: “Theater van LIEFDE”
Dit was een geweldige ervaring voor iedereen. We hebben toen ook bewezen dat de gasten in de kerk echt onder de indruk waren van deze uitvoering. Een kerkdienst in de sfeer van een theater en zeker met een lach en een traan!
Een bomvolle kerk met gasten, dat is wat we wilden bereiken, en het is ons gelukt.
We wilde dat de kerk en gasten trots op ons waren om op deze manier kerk te vieren, geweldig was het!!
Ook heeft het koor dit uit eigen kas financieel mogelijk gemaakt.

In Den Bosch

Zo heeft het Jacobuskoor koor in 2012 een dienst verzorgt in de kathedraal van den Bosch. Vroeg in de morgen zijn we afgereisd naar deze prachtige kathedraal, en hebben daar een prachtige viering mogen verzorgen.
Dit soort avonturen, dat is waar ons koor graag zijn medewerking aan verleend!

Fijnaart

Ons koor wordt door de Fijnaartse bevolking erg gewaardeerd en dit wordt ook beloond met een applaus na iedere viering. Dit is misschien iets wat niet helemaal past maar het zegt wel iets. Soms wordt hier anders over gedacht, maar het Jacobuskoor blijft graag wie we zijn, want dit houdt ons groot en enthousiast.

Jacobuskoor Fijnaart is trots op wat ze doet!