In februari hadden we een klein feestje. Onze enige zanger Frans Entius was 25 jaar koorlid. Hij heeft hiervoor een kleine attentie gekregen en een welverdiend applaus. Frans zingt als enige de baspartij en kan wel versterking gebruiken. Bij interesse kunt U altijd eens komen luisteren of meedoen tijdens de repetitie op donderdagavond van 19.30 tut 21.30 uur in het Bartholomeushuis Markt 19a.
Even aanmelden is wel handig. Email bestuuramicante@live.nl

Op zondag 2 maart hebben we gezongen voor een volle kerk tijdens de carnavalsdienst. We hadden een eigen Amicante carnavalslied. “Ut schitter-d-aon alle kaante” Dat was erg leuk om te doen en ook de muziekvereniging speelde tijdens de dienst.


Volgende viering is de paaswake om 19.00 op zaterdag 19 april 2025.
Rinus Tielen
Rinus Tielen vertrok na zijn priesterwijding als missionaris naar Kenia (oost-Afrika), dat zijn tweede vaderland zou worden. Heel zijn leven heeft hij gewerkt onder de Luo-stam, die aan de oevers van het Victoriameer leeft. Hij sprak die taal dan ook vloeiend.
Als een echte missionaris is hij vier missieposten helemaal nieuw begonnen.
Na een kennismakingsperiode met het land in Kisii werd hij in 1962 benoemd naar Asumbi en twee jaar later naar Homa Bay.
Nadien volgden nog overplaatsingen naar Mbita (1972) en Rusinga Island (1998).
Met steeds de opzet van scholen, technisch onderwijs, ziekenhuizen en natuurlijk kerken.
Met de mensen samen dokterde hij uit hoe een kerk eruit moest zien.
Zo is er een grote ‘hutkerk’ ontstaan in Homa Bay en ook een ‘schipkerk’ in Mbita.
De laatste vijf jaar verbleef hij als emeritus weer in Mbita, in een huis aan het Victoria Meer.
Samen met Mama Brigitta droeg hij daar de vaderlijke zorg voor zijn ‘gezin’ van een dertigtal weeskinderen en verzekerde elk van hen van een gedegen opleiding.
Behalve tot Ridder in de Orde van Oranje-Nasau (1996), de toekenning van de Herinneringsmedaille van de gemeente Moerdijk (2008 bij zijn 50-jarig priesterjubileum) werd Rinus Tielen officieel benoemd tot ere-Luo en kreeg de Luo-naam ‘Agwambo’, hetgeen vrij vertaald ‘de grote doordouwer’ betekent.
