Koor Amicante

Na de zomervakantie zijn de repetities weer begonnen en is er weer een viering in de Bartholomeuskerk geweest op zondag 24 september.
Daarna gezongen in woonzorgcentrum “De Zeven Schakels” tijdens de zondagviering op zondag 22 oktober. Oktober is Mariamaand en daarom het Marialied. Dit word altijd goed meegezongen door de bewoners. Na afloop was er koffie met vlaai. Erg gezellig zo met z’n allen.

Nu staat er een uitstapje naar Noordhoek op de planning. We gaan dit jaar voor het eerst zingen tijdens de winterfair op zaterdag 16 december 2023.
Daarna gaan we zingen in de centrale hal van “De zeven Schakels” op 24 december om 15.30 uur.
En tijdens de kinderkerstviering op zaterdag 24 december om 19.00 uur.

Koor Amicante is dringend op zoek naar nieuwe koorleden.

Alle stemmen zijn welkom, maar vooral bassen en sopranen. Zingen is leuk en gezellig, wilt U het eens proberen? Kom dan eens kijken en meedoen bij een repetitie. We repeteren elke donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de Bartholomeuskerk Markt 19 Zevenbergen.
Wel graag even aanmelden met een berichtje naar email:   bestuuramicante@live.nl

U bent van harte welkom!!!

Riky Dekkers al 40 jaar koorlid van Amicante
Tijdens de algemene ledenvergadering in maart hebben we Riky in het zonnetje gezet. Zij is al 40 jaar ons trouwe koorlid bij de sopranen. Namens Amicante heeft ze een kado gekregen. En vanuit het parochiebestuur was er ook een attentie. Zo kreeg de vergadering een feestelijk tintje.

Rinus Tielen
Rinus Tielen vertrok na zijn priesterwijding als missionaris naar Kenia (oost-Afrika), dat zijn tweede vaderland zou worden. Heel zijn leven heeft hij gewerkt onder de Luo-stam, die aan de oevers van het Victoriameer leeft. Hij sprak die taal dan ook vloeiend.
Als een echte missionaris is hij vier missieposten helemaal nieuw begonnen.
Na een kennismakingsperiode met het land in Kisii werd hij in 1962 benoemd naar Asumbi en twee jaar later naar Homa Bay.
Nadien volgden nog overplaatsingen naar Mbita (1972) en Rusinga Island (1998).
Met steeds de opzet van scholen, technisch onderwijs, ziekenhuizen en natuurlijk kerken.
Met de mensen samen dokterde hij uit hoe een kerk eruit moest zien.
Zo is er een grote ‘hutkerk’ ontstaan in Homa Bay en ook een ‘schipkerk’ in Mbita.
De laatste vijf jaar verbleef hij als emeritus weer in Mbita, in een huis aan het Victoria Meer.
Samen met Mama Brigitta droeg hij daar de vaderlijke zorg voor zijn ‘gezin’ van een dertigtal weeskinderen en verzekerde elk van hen van een gedegen opleiding.
Behalve tot Ridder in de Orde van Oranje-Nasau (1996), de toekenning van de Herinneringsmedaille van de gemeente Moerdijk (2008 bij zijn 50-jarig priesterjubileum) werd Rinus Tielen officieel benoemd tot ere-Luo en kreeg de Luo-naam ‘Agwambo’, hetgeen vrij vertaald ‘de grote doordouwer’ betekent.